Grammatikdagen 2017

Den 17 mars 2017 är det äntligen dags för Grammatikdagen igen!

Vill du vara med och fira? Hör gärna av dig till oss på info@grammatikdagen.se och berätta! På den här sidan fyller vi på med evenemang allt eftersom vi får reda på vad som händer runt om i landet.

Fira med en ordklass i Stockholm!

Vill du ha en ordklass för att komma igång på Grammatikdagen? Språkkonsulterna delar ut ordklasser och kolor på Sergels torg från halv åtta på morgonen. Klockan 15 fikar de Grammatikbakelse på kontoret på S:t Eriksgatan 17. Anmäl dig här för att fika med Språkkonsulterna och prata grammatik.

Fika med Språkkonsulterna

Språkforum – lärorik och underhållande heldag om språk

På Nalen i Stockholm ordnar Språktidningen konferensen Språkforum. Där kan du bland annat höra Annika Lantz och Sara Lövestam berätta om språket i radio och mycket, mycket annat. Priset är 2 295 kronor för Språktidningens läsare. Till Språkforum.

Grammatikfestival i Göteborg

Som vanligt blir det Grammatikfestival i Göteborg! Temat för 2017 års grammatikfestival  blir Språk och norm. Programmet är nu klart och det blir en riktig fest. Gå in på Göteborgs universtitets sida för Grammatikfestivalen och anmäl dig.

 Grammatikföreläsningar för gymnasieelever i Uppsala

Är du gymnasielärare och vill bjuda din klass på en riktig grammatikfest? Då är du och din klass är välkomna till en temaförmiddag i grammatikens tecken. Ett utbud av 10 miniföreläsningar av de mest skilda slag visar hur omfångsrikt ämnet grammatik är och hur kul och intressant det kan vara. Universitetets språkforskare bjuder på miniföreläsningar som Finns det ett särskilt Uppsalaspråk? eller Vad fan svär vi för?

Läs uppsalaprogrammet (pdf). Anmäl dig och din klass

Fira med en ordklass i Malmö!

Vill du ha en ordklass för att komma igång på Grammatikdagen? Språkkonsulterna delar ut ordklasser och kolor utanför Malmö Central från halv åtta på morgonen. Håll utkik efter dem och stanna och prata grammatik en stund.

Falun frestar med grammatiklunch och grammatikbakelse

Högskolan Dalarnas bibliotek i Falun har ett öppet lunchcafé med bland annat försäljning av grammatikbakelsen. Det är öppet klockan 12-13. Lärare från minst 7 olika språkämnen är redo att svara på spontana frågor om grammatik från studenter och allmänheten. Du behöver inte anmäla dig.

Högskolan har också spelat in en podd om grammatik i språkundervisningen. Den innehåller en intervju med Wei Hing Rosenkvist, lektor i kinesiska och Solveig Malmsten, lektor i svenska vid Högskolan Dalarna.