Grammatikdagen 2018

Grammatikdagen 2018 23 mars

Snart är det Grammatikdag igen!

Den 23 mars är det dags för det vi alla har väntat på – Grammatikdagen 2018! På den här sidan samlar vi Grammatikdagsaktiviteter från hela landet. Vet du något som händer som inte finns med här? Skicka ett mejl och berätta!

Lunds universitet bjuder in till symposium om grammatik 

Språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet firar grammatikdagen med symposiet Från geografi till hjärnvindlingar. Programmet innehåller föreläsningar och paneldiskussioner om ”Grammatik och geografi” och “Den grammatiska hjärnan”.

Symposiet hålls i SOL-foajén på fredag 15:10-18:00. Alla är hjärtligt välkomna att komma och äta chips och snacka grammatik!

Läs programmet i kalendariet.

Högskolan i Dalarna firar med flera grammatikföredrag 

Högskolan Dalarna bjuder in till ett gediget grammatikfirande i högskolebiblioteket i Falun. En rad föreläsare ska prata om grammatik utifrån olika språk, bland annat svenska, engelska, arabiska och ryska. Till exempel ska Catharina Nyström Höög prata om visuell grammatik, medan Mariya Aida Niendorf kommer att fokusera på grammatiken i japansk artighet.

Utöver det kommer Café Méli på biblioteket i Falun att baka en särskild grammatikbakelse, som de kommer att sälja under dagen.

Se hela programmet på Högskolan Dalarnas webbplats

Grammatikfestivalen i Göteborg fyller 10 år!

Göteborgs universitet kommer att fira Grammatikdagen stort i år. Deras Grammatikfestival fyller nämligen jämnt! Besök deras webbplats för att se vad som händer under dagen.

Språkkonsulterna håller seminarium om grammatik

Hur kan du locka till läsning med hjälp av grammatik? Och vilka grammatiska drag är det egentligen som gör texter krångliga? Det kommer Språkkonsulterna att prata om på årets Grammatikdag, under ett frukostseminarium i grammatikens tecken.

Seminariet är fullbokat, men oroa dig inte: du kommer även att kunna se seminariet på distans via en webbsändning. Om tiden inte funkar för dig kan du titta i efterhand via samma länk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>