Om Grammatikdagen

Grammatikdagen är en hel dag då vi fokuserar på grammatik i hela landet, både i skolorna och i arbetslivet. Syftet är att höja statusen för grammatik och sprida insikten att grammatik är kul. Det är ett årligt återkommande evenemang.

Dagen firas vanligtvis på flera platser runt om i landet, till exempel på skolor, universitet, arbetsplatser och ibland även konditorier. Deltagarna får då njuta av grammatikbakelser, föreläsningar, seminarier, tipspromenader, grammatikkviss och mycket mer. Ha gärna grammatik som snackis den här dagen, oavsett var du befinner dig.

Grammatikdagen är ett ideellt initiativ med Språkkonsulterna och Svensklärarföreningen som huvudarrangörer. Vi som genomför det praktiska och sköter om webbplatsen arbetar på Språkkonsulterna.

Är du är sugen på att genomföra lokala aktiviteter på nästa Grammatikdag? Kontakta oss, eller leta inspiration här på webbplatsen. Vi har exempelvis ett grammatikkviss och en lathund med vanliga grammatikfrågor som du gärna får använda. Under kategorin “För grundskolan” finns stöd för dig som är lärare och vill fokusera på grammatik med roliga övningar.