Grammatikdagen 2018

Den 23 mars firade vi 2018 års Grammatikdagen! På den här sidan kan du läsa hur dagen firades runt om i landet.

Lunds universitet bjöd in till symposium om grammatik 

Språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet firade grammatikdagen med symposiet Från geografi till hjärnvindlingar. Programmet innehöll föreläsningar och paneldiskussioner om ”Grammatik och geografi” och “Den grammatiska hjärnan”.

Läs programmet i kalendariet.

Högskolan i Dalarna firade med flera grammatikföredrag 

Högskolan Dalarna bjöd in till ett gediget grammatikfirande i högskolebiblioteket i Falun. En rad föreläsare pratade om grammatik utifrån olika språk, bland annat svenska, engelska, arabiska och ryska. Till exempel pratade Catharina Nyström Höög om visuell grammatik, medan Mariya Aida Niendorf fokuserade på grammatiken i japansk artighet.

Utöver det serverade Café Méli på biblioteket i Falun en särskild grammatikbakelse, som de sålde under dagen.

Se hela programmet på Högskolan Dalarnas webbplats

Grammatikfestivalen i Göteborg firade 10 år!

Göteborgs universitet firade Grammatikdagen stort, eftersom deras Grammatikfestival fyllde jämnt! Besök deras webbplats för att se vad som hände under dagen.

Språkkonsulterna höll ett seminarium om grammatik

Hur kan du locka till läsning med hjälp av grammatik? Och vilka grammatiska drag är det egentligen som gör texter krångliga? Det pratade Språkkonsulterna om på 2018 års Grammatikdag, under ett frukostseminarium i grammatikens tecken.

Seminariet blev snabbt fullbokat och var en succé bland deltagarna. Du kan dessutom se seminariet i efterhand via vår webbsändning.

Se webbsändningen i fullskärm (öppnas i nytt fönster)