Grammatikdagen 2020

Den 20 mars är det dags för 2020 års upplaga av Grammatikdagen. På den här sidan kan du läsa mer om allt som är på gång runt om i landet. Vi uppdaterar sidan löpande.

Grammatikfestival på Göteborgs universitet

Göteborgs universitet anordnar den traditionsenliga Grammatikfestivalen på grammatikdagen. Programmet finns på festivalens sida.

Föredrag om grammatik på Högskolan Dalarna

I år kommer  Högskolan Dalarna att anordna korta föredrag som handlar om grammatik. Föredragen är öppna för allmänheten och de äger rum i det fina biblioteket vid högskolan i Falun. Caféet på biblioteket, Café Méli, bakar så klart grammatikbakelsen som man kan köpa där!

Föredragen äger rum cirka mellan 12.10 och 12.50. De spelas in så att det går att lyssna på dem i efterhand (länken med inspelningarna kommer att finnas tillgänglig).

  • Céline Rocher-Hahlin, adjunkt i franska: Grammatik och motivation
  • Gianluca Colella, lektor i italienska: A Swedish scholar and the Italian articles
  • Man Gao, lektor i kinesiska, och Tao Yang, lektor i kinesiska: Thinking through language: an illustration using Chinese word order
  • Solveig Malmsten, lektor i svenska: Könsneutrala yrkesbeteckningar

Det finns även två inspelade avsnitt i högskolans podcast som heter DUpod, en podcastserie om pedagogisk utveckling. Vi brukar spela in särskilda avsnitt för Grammatikdagen. I år är det:

  • Catharina Nyström Höög, professor i svenska, om bilders grammatik http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:du-31612
  • Mariya Aida Niendorf, lektor i japanska, om grammatikundervisning i japanska http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:du-31613

Om du har frågor om Grammatikdagen eller DUpod kan ni kontakta Charlotte Lindgren cld@du.se!

Språkkonsulterna bjuder in till seminarium i Stockholm

Boka in eftermiddagen den 20 mars redan nu, för då blir det grammatikkalas hos Språkkonsulterna. De släpper programmet för tillställningen inom kort.

Var? Språkkonsulternas kontor på S:t Eriksgatan 17, Stockholm.
När? Klockan 15.00 fredagen den 20 mars.

Vill du få en notis när programmet publiceras? Mejla info@sprakkonsulterna.se och anmäl intresse, så hör de av sig.

Tipsa oss om evenemang

Ska du anordna ett evenemang på Grammatikdagen och vill att det ska stå med här? Hör av dig till oss! Mejla till info@grammatikdagen.se eller ring 08‑650 47 40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>